Blog | Taste of Heaven | Voedselkeuzes

Taste-of-Heaven-blog-06

Voedselkeuzes die kunnen helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen

Hoe eenvoudige veranderingen een groot verschil kunnen maken

Als u op zoek bent naar manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, kan het een goed begin zijn om uw eetgewoonten te vernieuwen. Onderzoek toont aan dat het overschakelen op duurzamere eetpatronen de uitstoot van broeikasgassen met 70 procent en het waterverbruik met 50 procent kan verminderen . De volgende tips kunnen u helpen om duurzamer te leven. 

Blog | Taste of Heaven | Voedselkeuzes

Kies lokaal – Kopen bij lokale boeren ondersteunt uw lokale economie en vermindert de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het vervoeren van voedsel over lange afstanden. 

Bovendien vergroot het kopen van seizoensgebonden voedsel uit lokale bronnen de kans dat het voedsel wordt geproduceerd zonder de hulp van verwarmde kassen. 

Taste of Heaven

Gebruik minder verpakking Verminder uw afval door minder plastic en piepschuimverpakkingen te gebruiken. Drink uit herbruikbare waterflessen. Breng uw eigen boodschappentassen naar de winkel om papier en plastic zakken voor eenmalig gebruik te verminderen.

Bewaar voedsel in glazen containers in plaats van plastic. 

 Taste-of-Heaven

Voeg plantaardige eiwitten toe – Vlees en zuivelproducten hebben veel energie nodig om te produceren, maar je hoeft ze niet volledig te elimineren om een verschil te maken. Begin door vlees één tot twee keer per week te ruilen met plantaardig eiwit. Geweldige alternatieven om te proberen zijn onder meer tofu, peulvruchten, noten en zaden.

Stop met het verspillen van voedsel – Op mondiaal niveau wordt geschat dat elke persoon elk jaar 195-390 kg voedsel verspilt . Al dat verspilde voedsel wordt afgebroken op stortplaatsen en er komen aanzienlijke hoeveelheden methaan vrij. Het elimineren van voedselverspilling is een eenvoudige en gratis manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

 Taste-of-Heaven-blog-04

Kook slim – Sommige kookmethodes verbruiken minder energie dan andere. Als u bijvoorbeeld uw oven midden in de zomer laat draaien, wordt de hele keuken verwarmd en is de kans groter dat u een ventilator aanzet of de airconditioning hoger zet. Door uw kookgewoonten te veranderen, kunt u uw ecologische voetafdruk en uw energiekosten verkleinen.

Kweek je eigen producten – Het verbouwen van je eigen voedsel is niet alleen goed voor je portemonnee en het milieu, het is ook goed voor je gezondheid. Mensen die regelmatig tuinieren, hebben doorgaans een lager stressniveau, gezondere voeding en een beter welzijn . 

Taste of Heaven zet zich in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door alle bovenstaande tips op te nemen. 

  • We zoeken waar mogelijk opzettelijk lokale ingrediënten en selecteren deze met de hand. 
  • We gebruiken recyclebare verpakkingsmaterialen en minimaliseren het gebruik van plastic. 
  • Een groot deel van ons menu bestaat uit rauwe ingrediënten, waardoor we minder energie verbruiken om te koken. 
  • We bieden een breed scala aan heerlijke vegetarische en veganistische opties voor diegenen die hun consumptie van vlees en zuivelproducten willen verminderen.
  • Ons eten is voedzaam en lekker. Vertrouw ons, je zult elke laatste hap willen eten!

Bij Taste of Heaven is het onze missie om het bewustzijn van de planeet te verhogen door middel van de positieve energie van gezonde, gelukkige mensen. Bezoek ons ​​vandaag nog of bestel online om het verschil te ervaren!

Bronnen: 

Healthline.com

Greeneatz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *